1. Ryba z warzywami i ryżem

Dziś troszkę o jedzeniu, a dokładnie przedstawię Wam jedną z potraw, którą lubię jeść i jest bardzo zdrowa no i smaczna.:)

Ryba z warzywami i ryżem

Czas przygotowania – ok. 40 minut

Składniki:

  • filet z ryby (ilość jak kto woli:)),
  • 1 duża cebula,
  • porcja włoszczyzny,
  • sok z cytryny,
  • przyprawa do zup w płynie lub przyprawa warzywna typu vegeta (ja używałam vegety pikantnej),
  • sól,
  • pieprz,
  • garść posiekanej zieleniny (natka pietruszki, bazylia, tymianek, oregano) – ja użyłam akurat zamiast zieleniny szczypiorku,
  • ryż,
  • olej.

Opis przyrządzenia:

Rybę natrzeć sokiem z cytryny i przyprawą warzywną, zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na pół godziny.

Włoszczyznę oczyścić i pokroić w kosteczkę lub zetrzeć na tarce z dużymi otworami (ja jednak polecam pokroić, bo wtedy bardziej czuć jej smak).

Cebulę posiekać i zeszklić na tłuszczu, następnie dodać rozdrobnione jarzyny i dusić na niewielkim ogniu do chwili gdy staną się przezroczyste i zmiękną. Doprawić do smaku.

Na uduszonych jarzynach położyć porcję ryby, przykryć i dalej dusić do miękkości na niewielkim ogniu.

W międzyczasie ugotować porcję ryżu.

Przed podaniem obficie posypać zieleniną.

Życzę smacznego!!

Zachęcam do komentowania.
Co myślicie na temat tego abym dodawała wpisy z różnymi potrawami, które przyrządzałam?

Written By
More from Magdalena

ACTA, Cenzura internetu…

Dzisiaj trochę na inny temat. Nie będę się rozpisywać, w sumie sami...
Read More

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.