Dawno mnie nie było i dziś wracam z nowym szybkim przepisem… Zapraszam!
Brokułowe kotleciki
Całkowity czas przygotowania:
=>30 min
Potrzeba:
♦ brokuł,
♦ mąka,
♦ bułka tarta,
♦ sól,
♦ oregano, bazylia,
♦ pieprz.
Opis:
1. Brokuł rozdzielamy na małe różyczki i gotujemy w osolonej wodzie, aby zmiękły.
2. Po ugotowaniu brokułów, odcedzamy je i miksujemy, np. w melakserze.
3. Następnie dodajemy mąkę i mieszamy dokładnie łyżką, Konsystencja „papki” ma być dość gęsta, aby można było z niej zrobić kotlecika.
4. Do „papki” dodajemy przyprawy i możemy już smażyć.
5. Smażymy jak normalne kotlety.
SMACZNEGO!!
Pozdrawiam,
Magdalena
Super! Ale bez jajka?:)
Tak, bez jajek, sama byłam w szoku, ale wszystko dobrze się skleja. No i to też jest + dla tych kotletów..:)
Brokuł w takiej postaci jeszcze nie zagościł w mojej kuchni. Muszę to koniecznie nadrobić =)
pozdrawiam
rzeczywiście jajka nie potrzeba ja do nich dodałam troszkę szczypiorku i sera żółtego startego na dużych oczkach pycha :)))
a jaka mąka?